Neddragna förväntningar på en snar avslutning på handelskriget

KL. 08:02 DEN 28 februari

Svagare risksentiment under natten då Lightizer (amerikanska förhandlaren i handelsfrågor) drog ner förväntningarna på en snar avslutning av handelskriget. Det räcker inte att Kina kommer med en shoppinglista och lovar köpa en radda amerikanska varor utan det krävs djupare reformer rörande frågor om upphovsrätt och överföring av teknologi. Samtidigt rapporterade Caterpillar och Nvidia oro över en vikande kinesisk marknad. Relativt små rörelser på valutasidan men sämre risksentiment fick CHF att handla något starkare under natten och igår tappade AUD mark. En titt på korrelationerna senaste tiden visar att AUDJPY den cross med bäst korrelation med börser.

Efter bättre siffror handlade SEK starkt under gårdagen men vi laddar nu för den viktiga BNP-siffran idag. Optionsmarknaden prisar en rörelse på +/- 3.5 fig för dagen, generellt lågt intresse i optionsmarknaden för dagens siffra vilket vi tycker är lite märkligt. Kanske kan förklaras av att marknaden redan lång optionalitet. Vi tror siffran idag kommer in högt på +1.9% jämfört med förväntningarna på +1.5% vilket borde få ner EURSEK under 10.50 om vi har rätt. Håll dock ett öga på om siffran är uppblåst av lageruppbyggnad vilket kan få sentimentet att svänga tillbaka snabbt.

Annars bra aktivitet senaste dagarna i samband med månadsslut, utvecklingen i underliggande börser pekar på generellt SEK-köp. Idag runt 11 kommer också MSCI med besked om det kommer ske en ytterligare uppviktning av Kina i deras index vilket kommer ha betydelse för förvaltare och kan påverka CNY.