Nu kan internationella företag med svenska dotterbolag använda Swish

Fram till nu har enbart företagskunder med ett svenskt Business Online-avtal kunnat lägga till tjänsterna Swish Företag och Swish Handel. Med start den 10 juni blir det alltså nu möjligt även för företagskunder med huvudsäte i annat land än Sverige, att använda Swish företagstjänster för sina svenska dotterbolag.

Anders Gullesjö, affärsområdeschef på Danske Bank Sverige, menar att det är en naturlig utveckling vi nu ser för tjänsterna Swish Företag och Swish Handel. En utveckling som framför allt drivs på av företagskundernas intresse:

”Swish är en omtyckt och mycket använd betalningstjänst på den svenska marknaden som alla känner till och som efterfrågas av kunderna. Det här är ett självklart steg för oss att ta för att våra företagskunder ska kunna möta sina kunder med ännu en modern och lokal betalningsmetod och på sätt öka sin omsättning på den svenska marknaden”.

Flera internationella bolag har redan visat intresse
Swish Företag och Swish Handel kommer att fungera för företag med moderbolag i alla länder där Danske Bank har verksamhet, förutom i Polen. För att Swish ska kunna fungera ska företagskunderna lägga till Swish-modulen i Danske Banks användarportal Business Online.

Johan Wennerberg som är försäljningschef för Danske Banks betalningslösningar i Sverige berättar att flera bolag, bland annat inom e-handel, redan har visat intresse för att deras svenska dotterbolag ska få tillgång till Swish:

”Swish har på kort tid fått ett enormt genomslag i Sverige och det är därför viktigt att Swish blir känt även bland våra internationella kunder. Tillsammans med andra lokala mobila betalningslösningar som MobilePay och VIPPS, är Swish en mycket viktig och självklar del av vårt cash management-erbjudande till våra företagskunder”.

===Faktaruta: Swish för privatpersoner och företag===
I Sverige är Swish den största mobila betalningslösningen med över 6,4 miljoner privatanvändare och 162 000 företagsanvändare. Antalet avtal för Swish Handel uppgår nu till ca 2 400. Maj 2018 var den bästa Swish-månaden någonsin med 35 miljoner swishningar.

Swish startades 2012 av Danske Bank, Handelsbanken, Länsförsäkringar Bank, Nordea, SEB och Swedbank och Sparbankerna för att minska kontanthanteringen. I dag har ännu fler banker anslutit sig, bland annat Skandiabanken, ICA-banken, Sparbanken Syd och FOREX Bank.

Från början fungerade Swish som en betalningstjänst mellan privatpersoner men i dag finns även två tjänster för företagsbetalningar: Swish Företag främst för mindre företag, föreningar och organisationer och Swish Handel för e-handel och mer avancerade kassasystem. Mer information finns på danskebank.se och på getswish.se.