Bästa tipsen inför gårdsköpet

Intresset för gårdar har ökat som en konsekvens av Corona-viruset som fått fler svenskar att rikta blickarna mot alternativa boenden i Sverige när möjligheten till utlandssemestrande har begränsats. Antalet fritidshus till salu har också varit rekordlågt eftersom de som äger fritidshus valt att semestra på hemmaplan istället för att sälja. Sammantaget har det drivit ett ökat intresse för skog- och lantbruksfastigheter.

Anledningarna till att man köper en gård kan handla om att man vill investera i skog, drömmer om att driva eget lantbruk, vill byta storstadslivets vardagshets mot en annorlunda livsstil eller helt enkelt vill nyttja en gård som fritidsboende och till fritidsintressen som jakt.

– Ett tips är att ställa sig frågan om jag och min familj blir lyckligare av att köpa gården. Om svaret är ja, gör en lista på vad som är absolut viktigast för dig själv och din familj och utgå ifrån detta när ni tar fram era sina sökkriterier, säger Johan Freij som är affärsområdesansvarig för skog- och lantbruk på Danske Bank

I en serie om tre filmer ger Danske Banks experter sina bästa tips om vad man ska tänka på om man går i tankarna på att köpa en gård.

Se filmerna HÄR

Är du intresserad av att köpa fritidshus finns det många saker att tänka på. Här har vi sammanställt de populäraste frågorna och svaren som dök upp under vår senaste frågestund med våra experter.