Mer fiske och mindre phishing i sommar

Att många företagare arbetar även på semestern syns tydligt i undersökningen om småföretagares semestervanor, gjord av Företagarna.se.

”Mer än nio av tio företagare (94 %) avsätter tid åt företaget under semesterledigheten. Var femte företagare ägnar minst en heldag per semestervecka åt jobb. De flesta läser jobbmail och svarar på jobbsamtal. Nästan hälften ägnar tid åt företagets normala drift, som produktion och kunduppdrag.”

Samtidigt tyder all forskning på att vila, återhämtning och sömn är nödvändigt för en välmående hälsa. Vilket i sin tur, är en förutsättning för att prestera effektivt på arbetet. Genom att förbereda din verksamhet för semestertider kan både du och dina medarbetare njuta av en avstressande ledighet.

Planering gör skillnad
Enligt Hanna Östberg, ställföreträdande chef på Kundservice Företag och Cash Management Direkt, är det vanligt att både personal och sommarvikarier ringer in och behöver hjälp när de ordinarie kollegorna är på semester.

– För att vi ska kunna hjälpa till på bästa sätt är det viktigt att vi kan identifiera personen via mobilt bankID, telebank, säkerhetskod från dosa eller kontrollfrågor. Det är också angeläget att företaget uppdaterar fullmakterna i Business Online. Då kan behöriga vikarier enkelt hantera löpande administration och vid frågor kontakta oss via telefon, chatt eller skicka meddelanden direkt i Business Online.

–  Jag vill också passa på att informera om att vi på Danske Bank aldrig ber våra kunder bekräfta eller lämna ut personliga uppgifter via e-post eller sms. Sådana meddelanden ska man aldrig svara på, vilket är en viktig uppmaning att vidarebefordra till alla i företaget. På polisens webbplats finns bra information om hur man bäst skyddar sitt företag mot bedrägerier, phishing och bluffakturor.

Till sist påminner Hanna om att ladda ned business-apparna Mobile och Tablet Business.

– De ger snabb åtkomst till företagets ekonomi i Business Online och gör det lätt att åtgärda eventuella bankärenden. När man är väl förberedd är det helt enkelt lättare att koppla av på den välbehövliga semestern.

Fler tips inför sommaren
På vår webbplats har vi samlat fler praktiska råd som förenklar för företagare i semestertider https://danskebank.se/foretag

Har du några frågor – kontakta Kundservice Företag, vi finns tillgängliga hela sommaren.

Trevlig sommar!

Not: Du behöver ha Business Online, vår internetbank för företag, för att kunna använda våra business-appar. Om du inte redan har det berättar vi gärna mer om hur du kan få det. Ring oss på 0752-48 49 30.