Danske Bank stödjer årets upplaga av Musikhjälpen

Vi öppnar vår digitala insamlingsbössa för tredje året i rad. Temat för Musikhjälpen 2018 är ”Alla har rätt att funka olika” och fokuserar på människor med funktionsnedsättning som är en av världens mest diskriminerade grupper. Av omkring en miljard personer bor 4 av 5 i låg- och medelinkomstländer där undernäring, vitaminbrist, sjukdom och skador är vanliga orsaker. Med funktionsnedsättning fastnar många i fattigdom för att de saknar möjlighet att försörja sig och stängs ute från samhället på grund av hinder och stigman. Hjälp oss bidra genom vår insamling ”Danske Bank & vänner”. Många fastnar i fattigdom, stängs ute och osynliggörs på grund av hinder och stigman. Med funktionsnedsättning är risken stor att drabbas hårdare av nöd och katastrof – och få hjälp sist.

På Stortorget i Lund, där årets upplaga av Musikhjälpen äger rum, kommer våra kollegor på Lundkontoret en framträdande plats i insamlingsarbetet.  De kommer finnas på plats på torgområdet, bland annat genom att bära termosryggsäckar för att kunna bjuda på en kopp kaffe i jul- och musikvimlet, samtidigt som de uppmanar till donationer till Radiohjälpens insamling.

Så här gör du när du vill bidra:
– Gå in på bossan.musikhjalpen.se
– Under ”Sök insamling” väljer du ”Danske Bank och vänner” eller använd direktlänk
– Välj det betalsätt du föredrar och donera minst 10 kronor
– Dela gärna information om Musikhjälpen i sociala medier och uppmana dina nätverk att bidra. Använd hashtagg #mh18

Om Musikhjälpen
Musikhjälpen är ett insamlingsevenemang som funnits i Sverige sedan 2008. I 144 timmar sänder man direkt dygnet runt i P3 och i SVT/SVT Play för att tillsammans med Radiohjälpen uppmärksamma och på olika vis samla in pengar till en undanskymd mänsklig katastrof. Det är ett nytt tema i Musikhjälpen varje år.

I programmet blir tre kända programledare inlåsta i en studio på ett torg i en svensk stad, och i år finns studion på Stortorget i Lund. Under veckan får de besök av engagerade människor som på olika sätt bidrar till kampen för årets tema. Artister uppträder och kända människor kommer på besök för att engagera sig, och som ett kitt i hela sändningen ligger publikens låtönskningar som alla bidrar till insamlingen. Hashtaggen för Musikhjälpen på sociala medier är #mh18.