Det svenska musikundret lever vidare

I ett tidigare blogginlägg skrev jag om vikten av att stötta kvinnliga entreprenörer. Minst lika viktigt är det att stötta unga musiker. Våra talanger sätter Sverige på kartan vilket får stor betydelse för Sveriges utveckling.

En stiftelse som jag personligen tycker gör ett fantastiskt jobb med att lyfta och förädla svensk musiktalang är Denniz Pop Awards foundation. Det är snart 20 år sedan Denniz Pop (vars namn utanför jobbet var Dag Volle) tragiskt lämnade oss alldeles för tidigt. Hans minne lever vidare genom internationella musikframgångar och en aktiv stiftelse som aktivt förvaltar hans musikarv
Stiftelsen vill ge alla med rätt ambitioner och talang en chans – oavsett egna ekonomiska förutsättningar, och förmedla den glädje och generositet som kännetecknade hans sätt att arbeta.

Nu är det dags för årliga Denniz Pop Awards som stiftelsen årligen anordnar, och där årets pristagare snart kommer utses. Här är en film som skapades inför musikgalan. En film om Denniz Pops liv – musikproducenten och legenden. Danske Bank är stolt sponsor av Denniz Pop Awards foundation och jag är glad att få bjuda på en bit musikhistoria.

För donationer till stiftelsen, besök dennizpopawards.com
Genom att donera medel till stiftelsen bidrar även du till landets fortsatta musikframgångar.

Berit Behring, VD Danske Bank Sverige