Lyssna till TIME Magazine Kid of the Year – Gitanjali Rao

Välkommen till Partnering for Change: Tech as an Enabler, som hålls av Reach for Change i samarbete med Danske Bank.

Lyssna till Tech as an Enabler här.

Lyssna till Gitanjali Rao (TIME Magazine’s Kid of the Year 2020). Ända sedan andra klass har Gitanjali funderat på sätt att använda vetenskap och teknik för att göra världen till en bättre plats. Trots hennes unga ålder har hon utvecklat flera innovativa tekniska lösningar för några av världens mest avgörande och viktiga frågor, såsom tillgång till rent vatten och cybermobbning. Gitanjali har också hedrats som en av Forbes ”30 under 30 in Science”, en ”Top Young Innovator” av TIME, och har också erkänts globalt för sina STEM-workshops som nu framgångsrikt har engagerat över 46 000 studenter över fyra kontinenter.

Efter detta följer en paneldebatt med Anna Bäck (VD Kivra), Erik Wottrich (Head of Sustainability Tele2) och Claire Morris (Director Social Impact Babylon), kring hur teknikens utveckling och techlösningar kan skapa en hållbar värld, och den roll som företag kan spela i utvecklingen.

Det råder ingen tvekan om att om teknik används på rätt sätt, så kan den vara avgörande det gäller att skapa en mer rättvis och hållbar värld. Teknik påverkar vår vardag och kommer utan tvekan att fortsätta att definiera vår framtid – men det är upp till oss att avgöra vilka typer av lösningar och möjligheter vi vill att den ska skapa.