Podd: Maria Landeborn utsedd till Årets Bankprofil

Maria Landeborn arbetar sedan början av 2018 som senior strateg och sparekonom på Danske Bank Sverige. Maria har en mycket bred kompetens och är en flitigt anlitad expert i mediala sammanhang i frågor som rör allt från investeringar till börs- och makroekonomiska händelser. Idag har hon utsetts till ”Årets Bankprofil” av tidningen Privata Affärer.

– Maria är bra på att nå ut. En av orsakerna är att hon själv tycks genuint intresserad av vad olika omvärldshändelser innebär i praktiken. Hon fokuserar på åhörarnas privatekonomi och gör krångliga saker spännande, säger Fredrik Lindberg, juryledamot och chefredaktör för Placeringsguiden.

Maria Landeborn ansvarar internt och externt för bankens marknadssyn, House View, som media under året har uppmärksammat och rapporterat om. Dessutom är hon aktiv i sociala kanaler där hon med rapphet och med glimten i ögat kommenterar dagsaktuella händelser.

– Jag känner mig otroligt hedrad och stolt över att få den här utmärkelsen. Jag vill öka kunskapen om långsiktigt sparande och investeringar, och göra det på ett intressant och tillgängligt sätt. Den här utmärkelsen bekräftar och uppmuntrar mig att fortsätta det arbetet, både i mötet med våra kunder, i media och med allmänheten, säger Maria Landeborn, senior strateg och sparekonom på Danske Bank Sverige.