Nu kan resenärer köpa biljett med Swish både i Östgötatrafiken och i Värmlandstrafik ABs appar

Användningen av Swish i Sverige exploderar med nära två miljoner betalningar inom e-handeln varje månad. Med över 6 miljoner svenskar som swishar regelbundet, ansluter sig också allt fler företag till Swish Företag och Swish Handel – för smidiga betalningar från privatpersoner.

Värmlandstrafik AB och Östgötatrafiken är två viktiga kunder med avtal för både Swish Handel och Swish Företag hos Danske Bank. 

Värmlandstrafik AB är i full gång med Swish

Värmlandstrafik AB ansvarar för kollektivtrafiken med bussar och tåg i Värmland. Från och med den 12 december kan resenärer betala med Swish i appen för biljettköp och redan första dagen hade de ett hundratal transaktioner.

Lyckad pilot med Östgötatrafiken

Östgötatrafiken ansvarar för kollektivtrafiken i Östergötland med buss, tåg och spårvagn. Företaget har varit pilotkund för Swish i Danske Bank och erbjudit Swish-betalning i sin app under ett års tid.

Carolina Lampert som är Cash Management-ansvarig på Danske Bank för Östgötatrafiken berättar:

”Användandet av Swish ökar stadigt och idag görs hela 60 – 70 % av alla köp i Östgötatrafikens app med Swish”.

Fakta Danske Bank och Swish

Swish utvecklades 2012 av Danske Bank, Handelsbanken, Länsförsäkringar Bank, Nordea, SEB och Swedbank. Swish fyller alltså fem i år och har idag sex miljoner användare. För företag erbjuder Danske Bank också Swish Företag och Swish Handel. Swish lanserade nyligen den nya tjänsten “Säg det med Swish”.