Privatleasing av bil ökar kraftigt

Privatleasing fortsätter växa kraftigt som finansieringsalternativ när privatpersoner skaffar ny bil. Nästan 50 procent av nybilsförsäljningen till privatpersoner sker genom privatleasing.

Sedan januari erbjuds privatleasing för de mest populära Peugeot-modellerna och för hela Opels modellprogram. KW Brunn som är generalagent i Sverige för de två märken har valt Danske Finans som samarbetspartner.

– Vi är jätteglada för affären och totalt har vi startat upp försäljningen via de ca. 100 svenska Opel och Peugeot bilåterförsäljare som nu är on-boardats i banken och dagligen använder vårt digitala återförsäljarsystem NorthStar, säger Magnus Pantzar, ansvarig säljare på Danske Finans.

– Sedan januari får vi in 40-50 privatleasing ansökningar i veckan på de två märken. Återkopplingen från återförsäljarna är mycket positiv, främst kring utseendet och flödet i NorthStar där upp emot 60 procent av alla kreditbeslut fattas automatisk. Samtidig har vi även fått viktig input för att utveckla lösningen vidare, fortsätter Magnus.

NorthStar är Danske Finans helt digitala ”end to end” finansieringssystem för bilåterförsäljare. Återförsäljaren specificerar bilen direkt i systemet efter kundens behov. Efter det sker en automatisk kreditbedömning av kunden och vid beviljning skapas samtliga avtal digitalt och finns för signering via BankId på Danske Banks hemsida.

På bilden ser ni Anders Lundgren Brand Director på Opel, Magnus Pantzar Danske Finans och den helt nya Opel Mokka som går att privatleasa för 2499 kr/per månad