Roboten June tar upp kampen om svenskarnas sparande

Nu kan du spara som ett proffs utan att vara det. Danske Banks sparrobot June gör hela jobbet åt dig. På några få minuter och med några enkla knapptryck kan alla komma igång med ett sparande. June ger en personlig rekommendation på ett sparande som utgår från varje persons ekonomi och förutsättningar.

Enligt en undersökning från Ipsos, initierad av Danske Bank, har var fjärde svensk sitt sparande enbart på ett sparkonto. I ett läge med extremt låga räntor är det ett bättre alternativ att ha sitt sparande investerat där man har möjlighet att få en högre avkastning. Det kan vara svårt att veta hur man ska göra för att komma igång med ett sparande som sträcker sig utanför ett sparkonto. Men med June kan nu alla enkelt och snabbt få en rekommendation på ett sparande som passar ens egen ekonomi och förutsättningar. Man behöver heller inte vara kund i Danske Bank sedan tidigare för att starta upp ett sparande i June.

Hur kommer jag igång?
Du hittar June på www.junespara.se och i June-appen i App Store.

I June anger du hur mycket du vill spara, hur länge, hur stor risk du känner dig bekväm med och du lämnar kort information om din ekonomiska situation. Baserat på svaren ger June dig en rekommendation som passar dina förutsättningar. Därefter öppnar du enkelt ett konto och för över pengar till June och pengarna investeras automatiskt utefter valen som du gjort. Med June kan du månadsspara med autogiro eller banköverföring men June tar också Swish.
För att följa ditt sparandes utveckling loggar du enkelt in på junespara.se eller använder dig av Junes app.

Fakta om June
Avgift
June kostar årligen 0,59%
Var finns June?
www.junespara.se och som app i App Store
Minsta investering
Från 100 SEK