Sverige missar stor affärspotential

Jag är vd för Danske Bank Sverige och jag kommer göra det jag kan för att få fler kvinnor att driva tillväxtbolag. Det behövs ett större fokus på den här frågan, inte bara nu i valtider utan den måste bli en del av vår vardag. Och alla måste bidra – du, jag, politiker och näringsliv. Här kan du se Ekonomistudion.

En viktig aktivitet som vi gör årligen är #femtech. Ett entreprenörs-event skapat av kvinnor för kvinnor, som möts under en helg för att utvecklas sina affärsidéer med hjälp av mentorer som gjort samma resa och rådgivare som kan hjälpa till med affärsplaner. Det går av stapeln nästa helg. Det är dags för att Sveriges nästa unicorn-bolag är grundat av en kvinna. Intresset har varit enormt stort, vilket tyder på att behov finns. Här säkrar du din plats till eventet: thehub.se/events/techstars-startup-weekend-women-stockholm 

Det är viktigt att komma ihåg att det i grund och botten att jämställdhet handlar om affärsnytta, inte rättvisa. Vi måste ta tillvara all den affärspotential som finns. Jag är stolt över att jobba på ett bolag som verkar för ett bättre klimat för både män och kvinnor. Jag känner också att det vore fel av oss att inte påtala att Sverige missar stor affärspotential om man inte gör mer för kvinnliga entreprenörer. För det är vad Sverige gör, missar ett stort kapital.

Berit Behring, vd Danske Bank Sverige