Danske Banks FastPay – betalningar på en armlängds avstånd

Med chipet som sitter på armbandet, kommer man enkelt och snabbt kunna betala i butik genom att hålla armbandet mot kortläsaren. Chipet kan även fästas på andra föremål såsom klockor och nyckelringar.

Under oktober kommer Danske Bank att bjuda in ungefär 1000 kunder som vill vara med och testa FastPay. Intresset är redan nu stort och syftet med testet är få kunders återkoppling och snabb insikt om innovativ produktutveckling.

FastPay bygger på en lösning med ett Mastercard Debit-kort med kontaktlös funktion (NFC). Chipet placeras i armbandet och därefter kan man enkelt använda kortet i alla kortläsare som har en så kallad blippfunktion. Med en specifik chiphållare kan kunderna placera sitt chip även i andra föremål än det armband som medföljer, såsom den egna klockan, armband eller nyckelringar.

– Det här är ett led i vår strategi att ligga i framkant när det gäller innovativa digitala betallösningar. Vi vill erbjuda lösningar som gör vardagslivet enklare för våra kunder och därför hoppas vi såklart att våra kunder ska få en smidig och bra betalningsupplevelse när de gör mindre betalningar med FastPay, säger Lars Sjögren, Chief Operation Officer (COO) på Danske Bank;

– Efterfrågan från våra kunder kring just en så kallad wearable betallösning har varit stor och därför känns det extra roligt att vara den bank i Sverige som först lanserar en sådan lösning. Det som blir extra bra för våra kunder är också att man inte behöver äga en speciell klocka, telefon eller annan utrustning eftersom man kan fästa chiphållaren på valfritt föremål, avslutar Lars Sjögren.

FastPay kommer att vara ett komplement till övriga betalningslösningar och endast vid var femte köp under 250 kronor kommer pinkod behöva anges.