Knappen kan kopplas till alla former av uppkopplade enheter såsom datorer, bokningssystem eller mobilen.
Danske Bank har träffat den nytillsatta vd Elin Härén, som tog över arbetet med att leda utvecklingen av Flic förra året.
Elin har dubbelexamen från Handels och har arbetat för entreprenörsdrivna bolag, startat och drivit bolag i Kina och samt även varit elitfotbollsspelare i allsvenskan. En bra bakgrund för att ta Flic till nästa nivå.
– Det driv och den glöd som jag tidigare fick utlopp för på fotbollsplanen har jag tagit med mig in i arbetslivet.
Flic har rönt stora framgångar i både Sverige och i världen. I USA har pizzakedjan Pizza Hut ett samarbete med Flic, kunderna kan med ett knapptryck beställa pizza. Här i Sverige har knappen samarbeten med Volvo, Clarion Hotel, och E.on. På Clarion hotell anläggningar används knappen i konferensrummen för att gäster enkelt ska kunna påkalla personalen.
Flic appen har förinställda funktioner, som att tända och släcka lampor, starta eller pausa musik, en ny funktion som används mest flitigast är att styra keynotes. Flic har många aktiviteter på gång och har precis lanserat Flic Hub, som gör det möjligt för knapparna att användas utan att mobilen är i närheten och för knapparna att styra IR enheter.
– Vi ska precis leverera vår senaste produkt Flic hub till över 5000 kunder som har förbeställt den. Så det sista finliret av både mjukvara och hårdvara återstår. Därefter ska vi fortsätta att utveckla användningsområden för knapparna samt ta nya innovationer till marknaden.
Elin Häréns fem tips till entreprenörer
1) Allt handlar om försäljning
Du ska sälja in din affärsidé till investerare. Sälja ditt företag och kultur till potentiella nyanställda och dina tjänster eller produkter till potentiella kunder. Du ska dessutom sälja din dröm och vision till dina anställda. Som entreprenör behöver du 100% övertygelse i det du säljer – din framgång hänger på hur duktig du är på att övertyga andra om det.
2) Var inte rädd för att misslyckas
Att starta företag är som att ta tre steg framåt, och fyra bakåt. Varje dag. Oroa dig inte över allt som kan gå fel, lägg istället all energi på det som kan gå rätt.
3) Skapa tydliga delmål
Du ska springa ett maraton – inte en sprint. Genom att bryta ner det stora målet kommer du att känna att allt du gör tar dig framåt.
4) Ha en tydlig vision
Ibland kommer du att känna som om du inte klarar det. Då gäller det att lyfta blicken och visualisera målet, din dröm med ditt företag. Du kommer att bli förvånad över hur mycket mer du faktiskt klarar av.
5) Be om support
Förklara för vänner och familj varför du har valt entreprenörssåret och låt de vara ett stöd – inte bli ett konstant dåligt samvete för att du ofta kommer att behöva prioritera bort de framför jobb