Svensk innovationskraft kan lösa FNs globala mål

Det kommer vara avgörande att enskilda individer, företag och organisationer förändrar sitt tankesätt och beteende för att förbättra livskvalitén och minimera framtida risker för både människan och planeten.

– Det finns många väldigt intressanta startups inom impact tech som är beredda att  bidra till förändringar kring hur vi använder planetens resurser. De största utmaningarna i världen är också de största affärsmöjligheterna. Vår målsättning på Danske Bank är att hjälpa entreprenörerna att omvandla sin ide till ett livskraftigt företag, säger Berit Behring, vd Danske Bank Sverige

Techstars Startup Weekend Öresund äger rum under 54-timmar, då grupper av utvecklare, företagsledare, startup-entusiaster, marknadsföringsguruer, grafikartister, bildar team kring idéer och arbetar för att utveckla en fungerande prototyp, demo eller presentation. Evenemanget inleds med att deltagarna utformar sina affärsidéer, därefter delas de in i grupper som utvecklar affärsidéerna. Presentation av affärsidéerna sker på söndagen då vinnargruppen utses. Alla deltagare handleds av erfarna mentorer från olika aktörer däribland Danske Banks experter.

Läs mer här!