Första versionen av Danske Banks nya mobilbank

Danske Bank släpper en betaversion av nya mobilbanken. Alla Danske Banks kunder kan nu ladda ner den nya appen i App Store eller Google Play. Den första versionen som släpps bygger på feedback från kunder och medarbetare från alla av Danske Banks marknader.

Betaversionen som nu lanserats innehåller grundfunktioner så som betala och överföra. Appen är således begränsad och alla funktioner finns inte på plats ännu. Nu vill Danske Bank ha hjälp från kunderna, genom att samla in deras feedback inför det fortsatta arbetet med att lägga till funktioner. Man kommer framöver kontinuerligt att släppa nya versioner av appen och kunderna som har laddat ner appen behöver inte göra någonting utan den uppdateras då automatiskt. Den gamla mobilbanken kommer att leva kvar parallellt med den nya eftersom man ännu inte har integrerat alla funktioner i den nya. Därför ska kunderna ännu inte ersätta den gamla mobilbanken med den nya.

Mobilbankens nya design innebär att ”hjulen” är borta och att de mest använda funktionerna istället visas direkt på startsidan. Användaren kan själv anpassa innehållet på startsidan och även interagera med informationen via ett chatt-liknande gränssnitt. På sikt möjliggör den nya plattformen även integrationer mot övriga externa tjänster, som exempelvis Wrapp.

– Vi vill erbjuda våra kunder de bästa möjliga digitala tjänsterna. För att kunna möta den efterfrågan som finns och fortsätta leverera i framkant behöver vi en ny och modernare digital plattform. Den ökade konkurrensen, från både nya och gamla aktörer på marknaden, gör också att vi hela tiden måste fortsätta vässa vårt digitala erbjudande, säger Stojko Gjurovski, chef för Personal Banking Danske Bank Sverige

Ladda ner och testa den nya appen redan idag och kom ihåg att lämna feedback inne i appen. App Store Google Play

Läs mer om Danske Banks nya mobilbank här.