Nu finns Fitbit Pay i Sverige

Danske Banks kunder i Sverige kan från och med idag betala i butik med den senaste modellen av Fitbit. Fitbit som har sitt fokus på hälsa och motion har i den nya Fitbit Ionic integrerat en rad nya funktioner där möjligheten att ha sin plånbok på armen med Fitbit Pay är en av dem.

Man kopplar enkelt ihop sina betalkort från Danske Bank med sin Fitbit Ionic och kan sedan betala direkt med klockan på armen. Betalning med Fitbit Ionic kommer fungera i alla butiker som tar emot kontaktlösa betalningar.

– Vi vill kunna erbjuda våra kunder nya digitala betalaningslösningar som kan göra vardagslivet enklare. Därför tycker vi att det är extra roligt att Danske Banks kunder blir de första i Norden att kunna använda Fitbit Pay. Vi hoppas att våra kunder som använder Fitbit ska få en smidig och bra upplevelse när de nu kan ha sin plånbok direkt på armen och slippa ta med sig kort eller kontanter, säger Stojko Gjurovski chef Personal Banking Danske Bank Sverige

Med en Fitbit Ionic kan du enkelt installera Fitbit Pay i Fitbit-appen:
1. Välj en 4-siffrig kod. Koden måste du ange en gång per dag eller när du har tagit av dig klockan.
2. Lägg till dina betalkort i Fitbit Wallet i Fitbit-appen. Du kan lägga in flera kort men bara ett kort åt gången kan vara aktivt i din Fitbit. Vill du byta kort gör du det i Fitbit-appen.
3. Acceptera villkoren och bekräfta genom att ange den engångskod du fått via SMS.
4. I butiken håller du ner den vänstra knappen tills du ser ditt betalkort på din Fitbit.
5. Håll din Fitbit mot betalterminalen tills du ser en bekräftelse på terminalens skärm.

Läs mer här om Danske Bank och Fitbit Pay här.