Black friday
Jennie Sandén
Jennie Sandén
Privatekonom, Danske Bank Sverige

Tips för en billigare Black Friday!

Har du tänkt hitta billiga fynd på Black Friday? Då är det bra att planera innan och gå igenom tipsen nedan.

När är Black Friday?

Den 24 november är det återigen dags för Black Friday och år efter år slås shoppingrekorden. Men i år har de allra flesta hushåll en mer ansträngd ekonomi på grund av högre bolåneräntor och en fortsatt hög inflation. Därför är det extra viktigt att ta sig en funderare innan du tar fram ditt kort och klickar på köp under rean.

Tänk på det här innan du shoppar loss på Black Friday.

  • Gör en lista på saker du ändå behöver som du har tänkt köpa. Ny vinterjacka? Kläder till barnen?
  • Har du tänkt ut julklappar? Om inte, gör det innan rean startar. Så kanske du kan få
    det som du tänk ge bort billigare under Black Friday.
  • Håll koll på priserna innan rean, vissa butiker har anklagats för att höja priserna precis innan Black Friday för att sedan rea det högre priset. Kolla priserna innan och jämfört olika butiker då har du koll när rean startar.
  • Sätt samman en budget! Och håll dig till den.
  • Tänk på att december och julen är runt hörnet, då har man ofta mer utgifter, se till att spara det du kan i november och shoppa bara det som är nödvändigt.
  • Sist men inte minst, var uppmärksam, använd sunt förnuft och tänk till en extra gång innan du klickar på köp – det är mycket bedrägerier under Black Friday. Handla bara från webbsidor du har koll på.

Med det sagt så finns det helt klart fynd att göra, speciellt om du faktiskt köper det du behöver och om du planerar väl.