Räntebesked, bostadsstatistik och inflationssiffror

Spännande förmiddag för svensk del med inflationsförväntningar kl 08:00, Valueguard kl 09:00 och sen huvudnumret Riksbanken kl 09:30. Inflationsförväntningar och Valueguard blir troligen av mindre betydelse i väntan på räntebeskedet. Vi väntar oss dock inget nytt från Riksbanken idag, vi väntar oss oförändrad ränte- och inflationsbana. Om något ser vi risk att de skiftar ned räntebanan en aning med en lägre inflationsprognos H2 2018. Ingves har influensa och är inte med på presskonferensen, duvan Jansson håller i trådarna. Vi föredrar att taktiskt vara neutrala över beskedet men vi ser EURSEK fortsatt som buy-on-dips på sikt (ingen höjning i år). Mäklarstatistik släppte siffror igår som såg fortsatt nedgångar, gör att vi ser nedsidesrisk på vår prognos på +2% för Valueguard idag.

Annars viktig input idag med amerikanska inflationssiffror. Vi ser kärninflation stiger med 0,2%mm, ger ett tapp till +1,7%yy från 1,8%. Vi släppte annars vår yield outlook igår där vi ser risk för fortsatt högre långräntor. Vår 12-mån prognos för amerikansk 10-åring höjd till 3,30% (tidigare 2,90%). Tysk 10-åring ser vi 1,20% (tidigare 1,0%).

Marknaden över natten såg USDJPY droppa till nya lows 106,84, men återhämtade sig något. Svag japansk BNP Q4 som kom in 0,5% årstakt jämfört med förväntat 1,0%. Börserna blandade i asien, de amerikanska stängde strax över nollan. Amerikansk 10-åring ned någon punkt 2,82%