Är du och din familj juridiskt trygg?

Livets olika skeden innefattar ofta stora ekonomiska beslut. Vad händer med familjens ekonomi om du och din partner separerar? Vad gäller om du vill köpa en bostad tillsammans med din partner? Och vad händer om någon i familjen avlider? Frågor som kan vara jobbiga att fundera på och ta tag i när livet rullar på, är just de frågor man helst ska engagera sig i innan man står inför att livet tar en oanad vändning.

Men står man plötsligt i en situation som gör att livet vänds upp och ner och man inte har funderat och skrivit avtal innan kan det få stora ekonomiska konsekvenser. Något som man med all säkerhet vill undvika i en utsatt situation.

Kund i Danske Bank?
Alla Danske Banks kunder erbjuds nu en kostnadsfri inledande juridisk behovsanalys hos samarbetspartnern avtal24, för att kunna gå igenom vilka avtal som kan tänkas vara aktuella att se över. Kunder på förmånsnivå 1 har sedan också möjlighet att kostnadsfritt skriva testamente, äktenskapsförord och samboavtal online på avtal24.se. Övriga avtal har man 20 procents rabatt på. Kunder på förmånsnivå 2 och 3 i Danske Bank har möjlighet att skriva alla avtal online med 20 procents rabatt. Läs mer här. Vill du veta vilken förmånsnivå du tillhör, ser du det enkelt direkt i din internetbank.

Vad ska man tänka på när det kommer till juridisk trygghet?
Man bör fundera över hur man vill ha om en situation uppstår där man separerar eller någon avlider. Det finns inget rätt eller fel utan bara det som passar den enskilda familjen. När man kommit så långt att man bestämt hur man vill ha det ska man skriva ett avtal.

I vilka situationer är det viktigt att ha avtal?
Det är många situationer som uppstår under livet där man bör fundera på om man kan behöva skriva ett avtal. När du blir sambo eller när du gifter dig till exempel. Extra viktigt att tänka på det är också om man har särkullbarn. Testamente är också något man bör fundera över om man vill skriva för att gör det enklare för de efterlevande, men viktigast för dig och din familjs trygghet är att du ser över vilka behov din familj har så vet ni vilka avtal som är viktiga för just er.