Danske Bank ordnar skogsexkursioner för de som vill lära sig mer

Danske Bank har lång erfarenhet av att rådge både säljare och köpare av skog- och lantbruksfastigheter. Svenskarnas intresse för att köpa gård växer stadigt och idag äger ca 325 000 svenskar runt om i landet en skogs- och lantbruksfastighet. Intresset av att köpa gård visar heller inga tecken på att svalna, tvärtom så ökar intresset, även om trycket ser lite olika ut i olika delar av landet.

Danske Bank upplever att det finns väldigt många frågor som ofta återkommer hos gårdsköparna. Därför anordnar Danske Banks skogsexpert Johan Freij sedan flera år tillbaka uppskattade skogsvandringar för de som funderar på att investera i skog. I veckan följde en grupp på 50 skogsintresserade med på en vandring i Brösarp i Skåne, för att titta på skog ur ett investerarperspektiv. Johan ger deltagarna tips på vad man ska tänka på om man vill köpa en skogsfastighet, hur skog värderas och vilka fallgropar man bör undvika.

Om du vill veta mer om vad man ska tänka på när man köper en skogs-och lantbruksfastighet, missa inte de informativa filmerna som Johan och hans kollega Emma Frödå spelat in och som kan fungera som ett bra stöd i köpprocessen.

Mer information om Danske Banks affärsområde Skog och Lantbruk och kontaktuppgifter finner du här.