Jobba en vecka mindre i månaden

Varje månad lägger svenska ekonomichefer upp till 25 procent av sin tid på manuella arbetsuppgifter såsom att logga in i och flytta data mellan olika system från flera leverantörer. Känner du igen dig? Detta vill Danske Bank ändra på och utvecklar därför nu District, en finansiell plattform som ger ett helt nytt sätt att övervaka alla delar av sin ekonomi. Och inte minst, frigör tid för dig som företagskund.

District botar företagarens huvudvärk
I samarbete med ekonomichefer i hela Norden har Danske Bank utvecklat en finansiell plattform som effektiviserar bolagets ekonomifunktion för såväl småföretagare som för större bolag med komplexa behov. Ylva Palmqvist är Global Cash Manager på Danske Bank och är en av de som arbetat nära kunderna för att få fram en optimal lösning:

– Responsen från de företagskunder som har testat District har varit mycket positiv. Kunderna upplever att District är enkelt att arbeta i och ger dem bättre överblick över sina finanser. Något som verkligen sparar tid och effektiviserar deras arbetsvardag.

Du som företagskund kan enkelt skräddarsy din version av District genom att välja de tjänster och funktioner som du använder mest. Plattformen utvecklas över tid och du kan lägga till fler funktioner genom så kallade Widgets. När District är fullt utvecklad kommer du få en komplett översikt med företagets affärssystem, finanssystem och nyhetskällor – via en inloggning. På så sätt sparar du tid och får en bättre finansiell översikt. Men den absolut största besparingen ligger i att risken minskar för kostsamma fel vilket kommer bota onödig huvudvärk.

Finansiell övervakning, rådgivning och skarpa analyser
De företagskunder som varit med och testat District har framförallt efterfrågat tillgång till grundfunktioner som att kunna sköta sin bokföring och göra betalningar. Men flera har också varit intresserade av juridisk och finansiell rådgivning, personalfrågor, hållbarhet och CRM-system.

Flexibel plattform öppnar upp för alla parter
District bygger på en öppen och flexibel plattform vilket gör det smidigt att komma igång och använda den. Den största fördelen med en öppen teknisk plattform, är att District i framtiden kommer att kunna samverka med dina andra system och leverantörer. Ylva berättar att resan med District bara har börjat:

– Arkitekturen gör att du kan lägga till och integrera funktioner som andra leverantörer har utvecklat på ett effektivt sätt. Vi kommer ständigt att utveckla plattformen och att lägga till nya funktioner efterhand, bland annat från andra leverantörer av finansiella tjänster.

Läs mer om District här.