Marknadsuppdatering Danske Bank Sverige

Det var volatilt i veckoslutet på USA-börserna främst efter att det kommit fram att förre nationella säkerhetsrådgivaren Michael Flynn var villig att vittna mot Donald Trump som han ”skulle säga” hade instruerat honom att ta kontakt med företrädare för Ryssland, något som marknaden ej räknat med alls och fick USD att försvagas och räntor handlas ner. Under lördagen godkände senaten den skattereform som bland annat sänker bolagsskatten till 20 procent från och med 2019. Detta har fått USD och aktier/räntor att komma tillbaka något, 1,1870 EURUSD, US 10Y nu upp från 2,32% till 2,40%. För vad det är värt så hotar NK med vedergällning för den militära övning som kommer hållas idag mellan Sydkorea och USA, USDJPY upp från 112 till 112,80, Asiatiska börser handlas mixat med Nikkei -0,4% och Hang Seng +0,6%

För dagen så har vi väldigt lite makrodata att hålla oss i utan blickarna vänds främst mot förhandlingarna om Brexit där man idag senast måste komma överens om fas 1 för att kunna gå vidare och där man fortfarande har fortsatta diskussioner om den Irländska gränsen, EU-medborgares rättigheter och den finansiella uppgörelsen. 

Imorgon kommer norska huspriser som vi bedömer har fallit 0.5 % i november. Imorgon får vi även regionalt nätverk från Norge som vi förväntar oss ligger kvar på 1,1 för November. Vi har ingen specifik hållning för Sv småhusbarometern som kommer på torsdag men allt annat än ett tydligt prisfall vore en stor överraskning. Vår egen indikator för bostadspriserna i Stockholms innerstad indikerar ett prisfall på drygt 4 % i november, något som vi tror kommer att sprida sig till övriga delar av landet. Från US på fredag så förväntar vi oss från US att payrolls på fredag ska komma upp till 195.000 främst drivet av service sektorn.