Ny matchningsfunktion för riskkapital ska öka accelerationskraften hos svenska startups

Danske Bank har ett tydligt fokus på impact-startups. 2017 lanserades plattformen +impact där startups erbjudits kostnadsfri experthjälp. Fler än 1000 mentorer har arbetat pro-bono.  Men den största enskilda utmaningen är tillgången på riskkapital, särskilt i coronakrisen.  De flesta startups upplever att det är svårt att få en överblick av tillgängligt riskkapital och access till riskkapital och affärsänglar.

– Med de insikter och lärdomar vi gjort de senaste åren ändrar vi nu fokus på vår plattform +impact.io till att stötta startups under hela deras finansieringsresa. Vi vill skapa en samlingsplats för alla nordens impactbolag och de riskkapitalister som är intresserade av att investera i dem.  Vi välkomnar oberoende Business Angels, Angel Groups, privata och offentliga medel, acceleratorer, inkubatorer – alla med Impact startups på radarn, säger Johanna Norberg vd Danske Bank Sverige.

Plattformen lanseras nu maj och har helt nya funktioner för att underlätta både för de som söker kapital och de som vill hitta intressanta bolag. Ta del av hela plattformen