​”Att vara entreprenör behöver inte nödvändigtvis innebära gröt och snabbmakaroner”

Out of Office After Work (OOOAW) hade varken toaletter, råvaror eller personal för att ta hand om alla men bolaget tredubblade sina intäkter och kön gick runt hela Norra Bantorget och in på Drottninggatan vilket skapade kaos i trafiken. Det var den kvällen som Mikael Wennerros och Robert Pihl bestämde sig för att säga upp sig från sina ordinarie jobb och satsa fullt ut på Out of Office After Work. Strax därefter tog de in Pontus De Geer för att satsa på expansion.

– Mitt tips är att avvakta med att lämna sin ekonomiska trygghet till dess man har kunder och intäkter som täcker månatliga kostnader, såsom hyra och andra räkningar. Att vara entreprenör och driva en startup behöver inte nödvändigtvis innebära gröt och snabbmakaroner. Jag tycker inte man ska ha så himla bråttom utan det är bättre att agera rätt för sin affärsverksamhet och inte sätta sig i en ekonomisk sits där man tvingas gå långt från sin ursprungliga idé bara för att ”överleva” säger Robert Pihl.

OOOAW har sedan starten arrangerat flera hundra evenemang och har ett besöksrekord på 14 400 stycken personer i Kungsträdgården 2014. Ett rekord som grundarna tror att de inom kort kommer bräcka igen. Drömarenan för en afterwork är Stadshusets innergård och just nu finns det pågående diskussioner om flera attraktiva platser för kommande evenemang. Robert Pihl berättar att bolagets utveckling har skett över all förväntan.

– Vi har nu lokalt ansvariga personer i våra etablerade städer i Sverige, Norge och UK. Vi tar in personal vid varje evenemang och har byggt upp en personalpool som engagerar upp emot 500 personer per månad. Det känns väldigt roligt att vi kan skapa arbetstillfällen och att vårt bolag stärker landets tillväxt.

56 procent av alla deltagare är kvinnor och majoriteten av alla besökare arbetar inom Sälj, Bank & Finans, IT samt Media. Besökarnas ålder är oftast mellan 28-32 år men bolaget har även besökare som firar att de går i pension och avtackas av sina kollegor.

– Jag hade önskat att det här konceptet fanns när jag jobbade i byråvärlden. Nattklubbarna gapade tomma mellan 17:00 och 21:00, och efter en hektisk arbetsdag hade jag varken lust eller orken att vara ute efter midnatt. Det är det många med mig som tycker, ett resultat som OOOAW visar gång på gång.

 

 

Vill du har fler tips? På TheHub.se kan du hitta tips till din startup, men också rekrytera, hitta och kontakta investerare samt erbjuda bästa praxisverktyg som de flesta startups behöver.