Bolaget som utmanar bemanningsbranschen

– Vi vill revolutionera hur människor arbetar. Gigstr betyder frihet. Frihet att bygga sin egen karriär och frihet att bemanna sin organisation utan krångel, säger Alexander Åström, Marketing Manager på Gigstr.

Bolagets målsättning är att erbjuda nya flexibla sätt att tjäna eller spara pengar. Alla deras anställda väljer själva när de är tillgängliga, exempelvis kvällstid eller dagtid, och hur länge de vill jobba. På andra sidan sitter kunderna som vet när de har störst tryck på sin säljorganisation eller behov av bemanning. Genom Gigstr kan bolagen fylla bemanningsbehoven vid toppar, men också minska antal anställda när företaget är inne i in en lugnare fas.

– Vi vet att alla företag har säsongsvariationer, vår tjänst stödjer det. Med Gigstr får man sitt eget externa team som kan komma in och jobba när det behövs. När de inte arbetar på det ena företaget så kan de ta gig på andra företag, tills nästa gång de behövs. Vilket gör att personalen stannar hos oss länge. En del kunder använder oss löpande och vissa har ett team som endast arbetar fyra gånger per år. Det är det som är så bra, både för företagen men också för våra gigstrs som får ett varierande och inspirerande yrkesliv säger Alexander Åström och fortsätter:

– Alla vår anställda är självklart försäkrade och har kollektivavtal, och vi erbjuder både fasta och provisionsbaserade löner. Vi hanterar alla löner och skatter, och säkerställer att man alltid är försäkrad då man arbetar. Det ska vara flexibelt och tryggt att jobba med och hos oss.

Bolaget expanderar just nu globalt. För stunden utlyser de tre interna tjänster som ska hjälpa deras resa framåt. De har prövat många olika rekryteringstjänster, däribland LinkedIn. Det resulterade i att bolaget fick väldigt många ansökningar, men inte så kvalitativa som de önskade. Istället föll valet på TheHub.se.

– Vi har använt oss av TheHub.se både i Danmark och Sverige, och det är nu vår primära rekryteringsplats. De spetskompetenser vi söker efter finns där. Danske Banks initiativ med TheHub.se är något som vi tackar för. Nu kan vi växa, avslutar Alexander Åström.​

Ska du anställa personal? Här hittar du Danske Banks tre guider om vad du kan göra före, under och efter det att du anställt en person.