Danske Bank samlar nordens startups på Singularity Summit

Sverige kan bli ledande inom socialt entreprenörskap
Singularity University Nordic och Danske Bank samverkar för att fler innovativa företagsidéer ska bli morgondagens Unicorns. Därför har Danske Bank och Singularity University Nordic en gemensam ambition att verka för att Sverige ska ta en ledande position inom socialt entreprenörskap.

– För att lyckas måste Sverige ta tillvara på all innovationskraft – hos både män och kvinnor, unga som gamla, inrikes- som utrikesfödda. Vi måste arbeta med gemensamma krafter hos näringsliv, intresseorganisationer och inom politiken, säger Berit Behring, vd Danske Bank Sverige, som även medverkar som talare på Singularity Summit.

Berit menar vidare att visionen är klar och att vi har byggstenarna – men det kommer att krävas gemensamma krafter för att skapa de bästa förutsättningarna för Sveriges sociala entreprenörer:

– På Danske Bank brinner vi för tillväxtfrågor och hur vi som bank kan stötta våra kunder på deras tillväxtresa så att de kan nå sin fulla potential, avslutar Berit Behring.

Som ett led i denna ambition genomförs Singularity Summit den 25-26 oktober, med Danske Bank som huvudsponsor. En mötesplats för över 1000 ledare, entreprenörer och inspiratörer där man under två dagar på Waterfront i Stockholm fokuserar på global innovation.

Se filmen från Singularity Summit här!