Danske Bank startar akademi för ängelinvesterare

Intresset av att investera i onoterade bolag fortsätter att öka, trots en orolig börsmarknad. Nu startar Danske Bank en akademi för blivande ängelinvesterare.

”Vi har sett ett stort intresse från våra kunder att kunna matcha tillväxtbolag med privatpersoner som vill gå in som ägare i onoterade bolag. ”

”Det krävs mer kunskap när man investerar i tillväxtbolag som är onoterade för att förstå både risker och möjligheter. Med vår nyinrättade akademi, Angel Investor Academy, stöttar vi både startup-scenen och ökar intresset och kunskapen hos blivande ängelinvesterare”, säger Stefan Granlund, Head of Growth, på Danske Bank.

Han fortsätter:

”Kunskap om hur bolagen och grundarteamen ska utvärderas för att hitta guldkornen i dessa tider blir ännu viktigare för ängelinvesterare. Därför har vi sett ökat intresse för att certifiera sig som ängelinvestare, öka sin expertis och få dela erfarenheter med andra. Genom utbildningen ges även möjligheter till att utvidga sitt nätverk.”

Utbildningen Angel Investor Academy har funnits i Danmark och Finland sedan 2019 och har under den tiden genomfört nio utbildningstillfällen med 25 personer i varje omgång. Nu är det dags igen och därmed lansering i Sverige, och här samarbetar Danske Bank med Sircular:

”Vi samarbetar med Danske Bank och har skapat ett unikt upplägg som ger blivande ängelinvesterare de verktyg de behöver för att utvärdera bolag och kunna bli en aktiv del av den svenska startup-scenen”, säger Daniel Isaacs, vd och medgrundare av Sircular, som håller i utbildningen.