Så blir du en entreprenör

Jag jobbade tidigare på Kinnevik, där idéer är en del av kulturen. Där föddes också mina första idéer, Kolla.tv och poddradio. Sedan dess vaknar jag med idéer, en del bra och en del som vid närmare eftertanke inte känns så spännande. Det viktiga är att inte underskatta sig själv utan faktiskt våga ta tag i sina affärsdrömmar. Det vill jag att fler ska göra – kan jag, så kan du!

Här kommer några av mina bästa tips för att komma igång:

1. Var ärlig mot dig själv. Är det här en bra affär och kan du genomföra den från start till mål? Utgå från perspektivet att det är du själv som gör det (även om inte så kanske kommer vara fallet) men ”ta höjd” för det och var realist, inte optimist, just i det här fallet.

2. Lägg inte alla ägg i en korg. Du behöver inte ”Quit your day job” på en gång och ta farväl av alla dina kollegor. Börja med att spendera en kväll eller en dag i veckan för att satsa på dig och din verksamhet. Ta sedan två dagar och så vidare, tills du vågar ta fulla kliv, både ekonomiskt och emotionellt.

3. Nätverka. Saknar du vissa kunskaper som ex att programmera? På Danske Banks TheHub.se hittar du kompetenser som man själv kanske saknar eller ett nätverk att hänga med. Idag handlar allt om kontakter, det är därför LinkedIn genererar fler jobb än Arbetsförmedlingen. Så bränn inga broar! Inkludera människor istället för att exkludera.

4. Leverera. Gör ingen kund missnöjd. Det är så du blir konkurrenskraftig. Men, med det sagt, sätt inte några ouppnåeliga mål. För då blir ingen nöjd. Allra minst du själv.

5. Lär dig hantera teknik och sociala medier. Du kommer få ett enormt försprång mot dina konkurrenter om du kan de två områdena, som dock känns så självklara 2017, men är allt annat än det. Tro mig.

6. Låt dig coachas och vägledas av proffs!
Den 8-10 september anordnar Danske Bank med samarbetspartners FemTech startup weekend. Ett event för kvinnor, skapat av kvinnor. Genom eventet får du chansen att komma igång med din startup och bygga nätverk för att förverkliga dina drömmar!

Här kan du läsa mer om eventet och boka biljetter