Svensk innovation främjar FN-målet #15

Danske Bank har träffat Maja Brisvall, vd och medgrundare av organisationen.

– Vi tror att kraften i kollektiv öppen data från städer, företag och medborgare kan förändra hur vi använder våra resurser. Genom att kvantifiera vår planet kan klimat- och dataforskare, visionärer och ledare ha ökad tillgång till nödvändiga data för att uppfinna och hitta lösningar på de största utmaningarna för mänskligheten, från klimatförändringar till utveckling av hållbara städer och samhällen.

Quantified Planet huserar i Vaxholms Kastells historiska fästning och arbetar tillsammans med företag, offentliga aktörer och akademi med öppen realtidsdata. Målet är att utveckla innovativa datadrivna lösningar för en mer hållbar planet.

Maja Brisvall är entreprenören som grundat flera företag i San Francisco, London och Stockholm. Hon har under de senaste åren utvecklat branschsamarbeten och projekt mellan forskare inom sociala ekologiska system, och entreprenörer inom teknik och innovation. 2012 tillsatte regeringen Digitaliseringskommissionen, där Maja fungerade som expert inom digitaliseringsfrågor. Hon är en visionär och tankeledare som driver genomgripande förändringar och handlingar, mycket på grund av att hon är bekymrad för den framtida planeten som hennes barn kommer att ärva.

Så hur kan data egentligen hjälpa vår planet?

– Att samla in, spåra och visualisera data om oss själva och vår planet kan variera från hur mycket vi tränar, till kvaliteten på luften vi andas för att dokumentera den biologiska mångfalden i våra lokala parker. Kombinerad data kan vara ett kraftfullt verktyg för att möjliggöra nya innovativa upptäckter kring hur vi kan leva mer hållbart för att skydda och bevara vår dyrbara planet.

 

Relaterade artiklar:
Svensk innovationskraft kan lösa FNs globala mål
Danske Bank i partnerskap med Singularity University