Svensk visualisering på export

– Det speciella är att vi använder oss av 3D-röntgen, vilket gör att vi kan skapa virtuella kopior som även har en insida. Konventionella 3D-skannings teknologier kan bara fånga ytan och det blir många gånger väldigt begränsat och ”platt” förklarar Thomas Rydell, vd och en av grundarna av Interspectral.

3D-digitalisering innebär en stor möjlighet för många branscher. Det är idag väldigt enkelt att 3D-skanna ett föremål. Det enda som krävs är en mobiltelefon och en speciell app. Enligt Thomas Rydell är det är snart lika enkelt som att ta ett foto. 3D-skanning kommer accelera utvecklingen av VR och AR, eftersom produktion av innehåll är en central del för att ekosystemet skall funka.

Tillämpningarna för 3D-digitalisering är många. Museer kan exempelvis göra sina samlingar tillgängliga online, industrin kan dramatiskt förbättra sin design, produktions- och kvalitetsarbete, spel- och filmproducenter kan lättare skapa innehåll och utbildningsmiljöer kan virtuellt utforska objekt som 3D-scannats.

– Våra kunder finns över hela världen och vår produkt Inside Explorer används för allt i från utbildning, och forskning till att skapa nya besökarupplevelser på museum och djurparker säger Thomas Rydell.

Inside Explorer används idag av utbildningsmiljöer, museer, science centers, djurparker, akvarier, forskare och många fler för att skapa utbildningsupplevelser.

– Det kan handla om att utforska en egyptisk mumie eller lära sig mer om människokroppen, djur, insekter och växter. Och allt är baserat på riktiga vetenskapliga data, infångat med röntgenteknik.

 

Vill du också bli en framgångsrik entreprenör? Våra guider vägleder dig genom de svåraste utmaningarna när du ska starta ett eget företag. Läs mer här!