SWITCHR – en bit solcellspark i fickan

– Bor man i en lägenhet ska man också kunna investera i solceller – om inte på det egna taket så varför inte i vår solpark i Italien. Nu söker vi nya pengar för att fortsätta växa i Skandinavien. Siktet är sedan inställt mot Tyskland och Storbritannien, säger Simon Uldén, vd och en av grundarna av SWITCHR.

Simon har sin bas i Sverige där det är lättare att hitta kapital och den övriga ledningen sitter i Norge. Det italienska teamet har arbetat med solenergi sedan 2003.

SWITCHR är det första bolaget som erbjuder direktinvestering i ett specifikt solkraftverk. Plattformen lanserades tidigt 2019 och i dagsläget har man 1 500 registrerade användare där 300 har köpt solpaneler. En panel kostar 250 euro och ger sex procents avkastning på pengarna.

– Upplägget är strukturerat som en preferensaktie men vi visualiserar dem som solpaneler för att man ska komma närmare sin investering, berättar Simon.

SWITCHR valde tidigt att gå med i Danske Banks  +impact för nystartade företaget och nu har man gått vidare till Accelerator-programmet.

Relaterade artiklar:

BeResourceful – IoT och realtidsövervakning av byggnader
Atomler – en ny handelsplats för plastråvara
Fauna Smart Technologies – immuna växter behöver inte bekämpningsmedel