”Vår filosofi är att inställning slår talang”

Urbanisering och högkonjunktur på arbetsmarknaden är ett faktum, vilket innebär utmaningar för företagare i storstäder, särskilt för tillväxtföretag. Danske Bank har träffat Ida Garamvölgyi som är grundare och vd.

Bolaget startades för att vidga spelplanen hos entreprenörer och företagare och hjälpa dem att utforska andra marknader för att hitta rätt medarbetare. Ida Garamvölgyis resa inom rekrytering började redan 2005 då hon arbetade med rekryteringstjänster i form av platsannonser, vilket senare kom att utvecklas till tjänster inom employer branding. 2008 startade Ida ett konsultbolag inom rekrytering och senare blev delägare i rekryteringsbolaget Workmint, ett bolag som hon fortfarande äger hälften av. Nu har hon tagit ett steg vidare och UrbanUrban har sett dagens ljus.

– Vår filosofi är att inställning slår talang. Efter många år inom rekrytering vet vi att växande bolag är i behov av personer med driv, engagemang och rätt inställning.

UrbanUrban arbetar främst med entreprenörer och bolag med offensiva tillväxtplaner.Kunder som vill vara steget före och verka i samtiden.

Bolaget finns idag på Danske Banks digitala plattform TheHub.se där de letar efter spetskompetens för deras egen tillväxt.

– Jag tycker att The Hub är en användarvänlig och bra plattform. Det finns en hel del nyttiga mallar vilket ett nystartat företag har stor nytta av. Dessutom är plattformen i sig ett utmärkt fönster för bolagen som registrerar sig.

Ida Garamvölgyis tre tips till entreprenörer:

    • 1. Kasta dig ut, gör hellre ett misstag för mycket än ett för lite.
      2. Skaffa en mentor eller rådgivare som kompletterar dig.
      3. Är ni flera grundare/delägare, skriv aktieägaravtal direkt.