Dags för bokslut för 2022 – gör en plan för 2023

Nu är det dags att stänga 2022, ett år som varit minst sagt skakigt på många sätt. Det är då också dags att göra ett bokslut – det är alltid bra att ta sig en funderare på hur man faktiskt spenderar sina pengar och hur man kan hitta sätt att spara. Jennie Sandén, privatekonom hos Danske Bank, gör alltid ett bokslut vid varje årsskifte. Se till att göra detta du med!

Vad har du lagt pengar på i år? Ett enkelt sätt är att göra ett kontoutdrag från ditt bankkonto. Då får du lätt en översikt över hur mycket pengar du har lagt på olika kategorier, till exempel mat eller shopping. Känns dessa kostnader rimliga? När man inte har koll är det lätt att pengarna flyger iväg. Det viktigaste är därför att ha koll på hur du spenderar dina pengar.

Se samtidigt till att göra en plan för nästa år! Fyller någon i vänskapskretsen jämt, som du kanske kommer köpa en lite dyrare present till? Det kanske planeras något bröllop att fira? I planen är det även bra att ta med om det är någon resa dom du vill göra, så att du i god tid kan lägga undan pengar till dessa extra utgifter.

När du gör din plan, glöm för allt i världen inte att lägga in ditt sparande! Varje krona räknas. Sätt upp en automatisk överföring till ditt sparkonto direkt när lönen kommer in, då blir det lättare att sparandet faktiskt blir av.

Stort lycka till med ditt bokslut och din planering för kommande år och kom ihåg – kontakta gärna din bank för hjälp och vägledning. Ha en riktigt god jul!  

Läs mer om olika sparkonton här.
Sluta inte månadsspara