Chefsstrategen Tine Choi: Här finns den bästa avkastningen det fjärde kvartalet

Ända sedan finanskrisen har centralbankerna genomfört ett historiskt experiment med världsekonomin. De har pumpat in tusentals miljarder kronor i västekonomierna, och nu börjar äntligen deras investeringar bära frukt..

Vi befinner oss i en återhämtningsfas som nu verkar fungera för egen maskin och inte längre behöver stöd från centralbankerna, något som är en viktig orsak till att Danske Banks chefsstrateg Tine Choi tror på en positiv avkastning framöver.

I sina nya Quarterly View ger Tine Choi sin syn på möjligheter och risker för placerarna när vi nu går in i årets sista kvartal.

Hon förklarar bland annat varför hon just nu föredrar aktier framför obligationer, samt vilka regioner och sektorer hon anser mest attraktiva att investera i. Och så ger hon sin syn på den förväntade aktieavkastningen de närmaste 12 månaderna, och potentiella risker som kan slå tillbaka på aktiemarknaden.

Hämta nya Quarterly View här och läs om:

*Centralbankernas vilda experiment *Därför är vi positiva till aktier *Här finns de mest attraktiva sektorerna *Europa och USA mest intressanta *Vi har gjort vinst i danska aktier *Här finns de största riskerna *70 års upp- och nedgångar för aktier