Hack your closet – prenumerera på begagnade kläder

– Vi är miljöinriktade i allt vi gör och har en tjänst som gör att folk slipper shoppa kläder. Det sparar tid, blir bättre för plånboken och förlänger plaggens livslängd med 2-3 år, berättar Mikaela Larsell Ayesa, verksamhetsansvarig på Hack your closet som hon grundat tillsammans med Lisa Gautier, vd och marknadsföringschef.

Tjänsten kostar 249 kronor per månad och innebär att man får fyra second hand-kläder som kan användas under 30 dagar. Därefter skickas de tillbaka och man får en ny laddning med fyra plagg.

Alla kläder baseras på kundernas storlekar och den stil man uppger i en enkät. De väljs sedan ut av en stylist som bedömer vilka plagg som passar bäst till varje enskild kund.

– I dag har vi 200 kunder och en väntelista på över 100 personer. Men vi kommer att öppna brett under första kvartalet 2020 och ska under året också lansera en app som gör det ännu enklare att gå med och beställa sina kläder, säger Mikaela.

Hack your closet är en del av Danske Banks Accelerator-program och är nu på gång att stänga sin andra investeringsrunda. Till sommaren 2020 är planen att också expandera till andra marknader i Europa.

Relaterade artiklar:

SammeVei – samåkningen växer i Norge
Budkeep – stor marknad för delad förvaring