Nytt partnerskap ska få Sverige att växa

The Hub lanserades 2015 och är idag en av Nordens ledande digitala plattformar för startups att rekrytera, hitta investerare samt mallar och verktyg

– tre viktiga delar för att kunna bygga tillväxtbolag. Sedan starten har mer än drygt 330 investerare och 5300 startups registrerat sig på plattformen som har förmedlat 172 000 jobbansökningar till dessa bolag. Nu har det blivit dags att växla upp och ta plattformen till en ny nivå.

Våren 2018 tog Danske Bank ytterligare ett initiativ och lanserade plattformen +impact som bygger på erfarenheten från framgångsrika The Hub. Syftet med plattformen är att samla värderingsdrivna entreprenörer som vill bidra med lösningar på världens globala utmaningar. På plattformen finns det möjlighet att få stöttning av meriterade rådgivare.

– Det känns väldigt bra att ha med SingularityU Nordic på vår resa. Tillsammans kan vi bygga både The Hub och +impact ännu starkare med expertis och kunskap. SingularityU Nordic är en av världens ledande innovationscenter och jag är övertygad om att vi tillsammans kan stötta Sveriges nästa unicorn på bästa sätt, säger Berit Behring, vd för Danske Bank Sverige.

– Vi har ett partnerskap med Danske Bank sedan starten i Norden för två år sedan och jag är väldigt glad över att nu ta nästa steg och kunna utveckla vårt samarbete och stärka det nordiska startup-ekosystemet ytterligare. Danske Bank är genom The Hub ett starkt stöd för nordiska startups. Genom att kombinera våra styrkor kan vi göra skillnad, särskilt inom området socialt entreprenörskap, vilket är helt i linje med vår ambition att lösa de globala stora utmaningarna. Norden har verkligen en möjlighet att vara en global knutpunkt för entreprenörer som påverkar världen positivt. Det kan vi skapa i samarbete med Danske Bank genom att gå från ord till handling och ta ett krafttag kring startups. SingularityU Nordic ser fram emot att stötta alla de fantastiska nordiska startups ännu mer, säger Laila Pawlak vd SingularityU Nordic.

Relaterade artiklar:
The Hub firar två år med fler än 1000 startups, över 100 aktiva investerare och 27 000 jobbsökande!
Jobben på Stockholms hetaste startups förmedlas via Danske Bank