The Hub firar två år med fler än 1000 startups, över 100 aktiva investerare och 27 000 jobbsökande!

Entreprenörer är viktiga för tillväxt och jobbskapande. Men många startups anser att det är svårt att finna rätt kompetens och riskkapital för att växa och göra global expansion. Det finns ett brett utbud av fysiska startup hubbar i Sverige – främst i Stockholm. 2016 saknades det en digital plattform där investerare och startups från hela landet kunde mötas och där man kostnadsfritt kunde finna spetskompetens som krävs för att växa och utveckla sitt företag. Det ville Danske Bank ändra på och startade The Hub i Sverige – en satsning som nu finns representerad i alla nordiska länder.

– Danske Bank är en aktiv aktör i samhället och tillväxtfrågan är en av de viktigaste både för oss som utmanare på den svenska bankmarknaden och för Sverige som helhet. The Hub har till uppgift att stötta bolagen i den första fasen i tillväxtresan och därefter har vi kapacitet att hjälpa dem hela vägen till börsen och global expansion, säger Berit Behring vd Danske Bank Sverige och fortsätter;

– The Hubs framgång är ett kvitto på hur innovativa lösningar kan möta de tydliga behov som startups har och jag ser att det finns stor potential i att utveckla plattformen med nya tjänster vartefter plattformen och behoven växer, avslutar Berit Behring.

Exempel på bolag som finns på The Hub: Inkbay, Hygglo, Gigstr och Karma.

Relaterade artiklar:
Jobben på Stockholms hetaste startups förmedlas via Danske Bank
The Hub förmedlade fler än 1 200 nya jobb i Sverige