Danske Banks The Hub når ny milstolpe!

Igår, måndagen den 28 september, tickade jobbansökning nummer 500 000 in på The Hub, och en enorm milstolpe hade uppnåtts. Sedan december 2015, när Danske Bank lanserade HUB, har cirka 25 000 jobb utannonserats på plattformen på nordisk nivå, och drygt en tredjedel har tillsatts med en kandidat från The Hub. Och det är en försiktig uppskattning. Detta motsvarar en jobbansökan till en startup via The Hub var femte minut, dygnet runt, året runt – sedan starten 2015.

Nordens största jobbportal för nystartade företag

Danske Bank har således bidragit till över 8 000 jobb och på detta sätt hjälp till att skapa tillväxt och utveckling bland unga, ambitiösa företag. The Hub kan lugnt kalla sig Nordens största jobbportal för nystartade företag, ett slags ”Jobbindex för startups”.

Att hitta rätt team är avgörande för startups

Att hitta rätt team är en av de viktigaste faktorerna för startups, i linje med tillgång till kapital och idébollande. Detta visade sig bland annat av den studie som Danske Bank genomförde strax innan The Hub grundades år 2015. Ett starkt grundarteam och rätt anställda är något som lyfter tillväxten och som investerare tittar på när de överväger att investera i ett ungt företag som inte kan visa historiska nyckeltal, och som i övrigt har en otraditionell affärsmodell och tillväxtstrategi. Denna utmaning hjälper The Hub till att lösa.

Läs mer och besök The Hub här: