Hållbarhet, jämställdhet och gigsterekonomin i fokus på Almedalen

Almedalsveckan 2019 i Visby pågår mellan 30 juni och 7 juli. Här samlas Sveriges främsta politiker, entreprenörer och företagsledare varje sommar. Danske Bank har varit på plats under ett flertal år, men de senaste tre åren har banken varit mer aktiv både som värd av egna seminarier och även som inbjudna att delta på andra aktörers arrangemang.

Fokus på hållbarhet, jämställdhet och gigsterekonomin
Danske Bank har i år diskuterat våra fokusområden hållbarhet, jämställdhet och den nya ekonomin både på plats i Almedalen och i media.

Under tisdagen medverkade vd Berit Behring på ett seminarium som banken arrangerade i samverkan med Dagens Industri på temat ”gigsterekonomin”. Tillsammans med Anna Kinberg Batra, numera själv en gigster, och Adrian Swartz, vd på Gigaway, diskuterade Berit vilka möjligheter och utmaningar som finns med den framväxande gigsterekonomin och hur den påverkar det svenska samhället. Berit berörde även bankens uppgift att möta den framväxande gigsterekonomin med nya sätt att tänka kring sparande och pensioner. Ta del av Di:s intervju med Berit här.

Berit Behring intervjuas av CNN talks
CNN och Expressen som var på plats i Almedalen bjöd in Berit till ett samtal med fokus på den misstänkta penningtvätten i bankens filial i Estland och framförallt hur den påverkat den svenska verksamheten i Danske Bank. Samtalet direktsändes i Expressen TV och kan ses här.

Så rustar man sig för mediedrev
Under temat krishantering deltog Anna Erman, kommunikationschef i Danske Bank Sverige, i ett seminarium arrangerat av Resumé där panelen bland annat diskuterade hur man som organisation kan rusta sig när mediedrevet går.

Sparekonomernas egna ”battle”
På onsdagen deltog Danske Banks strateg och sparekonom Maria Landeborn i en paneldebatt som arrangerades av Swedbank. Flera av Danske Banks branschkollegor deltog i en het diskussion kring hur samhället kan stödja eller sabotera långsiktigt sparande. Ta del av Di:s artikel om diskussionen här.

På onsdag förmiddag anlitades även Maria som expertkommentator på Riksbankens besked i Di TV tillsammans med bland andra Anders Borg.